en-Een nieuwe sleutel... Her-geboorte

13/08/2018

INSPIRERENDE BLOG

Natuurlijk loop ik ook soms vast en bots tegenaan mijn eigen grenzen. Energetische stretchoefeningen noem ik dat graag. Het is bewustzijn dat wil groeien. De voorbode bij mij is vaak verveling, niet meer 'content' zijn met wat is. Dan wordt alles precies te klein, te nauw, ik wil weg. Het is mijn zijn die signalen geeft. Dan voel ik dat het tijd is om even afstand te nemen en mezelf toe te staan die groeisprong te maken. Zelfs mijn praktijk gaat dan even in 'pauze' en ik ben steeds weer zo verwonderd hoe intelligent het leven is en voor ons zorgt als wij er ons volledig durven aan overgeven.

De grootste valkuil is om op zo'n moment niet in je angst te schieten, want je gaat een zekere leegte in, waar ego niet goed tegen kan. Kunst is toeschouwer te blijven van wat er wil bewegen, oplossen. En die vernieuwing hoeft niet steeds om grote uiterlijke veranderingen te gaan. Heel vaak gaat het innerlijk om oude overtuigingen die willen erkend en gelost worden waardoor je 'anders kijkt'. Je voelt je kwetsbaarder, gevoeliger. Het komt er op neer die gevoeligheden oprecht te benoemen, voelen, loslaten, de vernieuwende energie zijn werk te laten doen.
En langzaam voel je nieuwe ruimte ontstaan. De energie van je hart deint uit, stretcht zodanig dat het bijna fysiek pijn doet. Je ademhaling wordt ruimer. Het is bijna opnieuw geboren worden. Je voelt je oh zo kwetsbaar maar tegelijkertijd weer meer thuiskomen bij jezelf. Daar, in dat moment voel ik de trilling van 'her-geboorte' ontstaan. Ze helpt me die nieuwe adem te pakken, die vernieuwde levenskracht te integreren, fris, energiek en rustig tegelijk, maar vooral heel bekrachtigend en liefdevol.

Dankbaar dat dit mijn zomervakantie was en dus alweer een tijdje geleden. Het effect laat zich nu heel graag zien in een stroom van nieuwe inspiraties, ideeën... De frequentie van her-geboorte. Thuiskomen bij jezelf...
In de uren en dagen die hierop volgden zag en hoorde ik meermaals het woord 'herboren' en 'wedergeboorte', zelfs terwijl ik dit schrijf hoor ik het in een lied op de radio. Synchroniciteit doet weer z'n intrede. Yes, I am back on track!.

Als deze tekst met jou resoneert ga dan gewoon even zitten en adem de frequentie 'HER-GEBOORTE' drie maal heel bewust in je hart in. Neem ze de ganse dag mee in je bewustzijn en herhaal dit nog enkele keren. Waar jij je mee verbindt...

Een hartegroet,
Nele