en-Van 'stresstijd' naar 'synchroniciteit'

08/11/2018

Alles heeft een ritme. De natuur heeft zijn ritme met de vier seizoenen. Wij maken deel uit van de natuur en hebben dus ook een ritme. Er zijn nu eenmaal periodes van actie en er zijn periodes van rust en bezinning waarbij je nieuwe energie en inspiraties opdoet. 

Ook de dag heeft zijn ritme. ' s Morgens heb ik bv. mijn energiepiek (is ideaal voor mijn praktijk) in de late namiddag mijn energiedip (is goed voor wat administratie of ontspanning).

Wij hebben vooral geleerd tegen dat 'niets doen' en 'dipjes' in te gaan en er tegen te vechten. Elke dag op hetzelfde niveau presteren kan niet tenzij je in een overlevings situatie zit waar het niet anders kan. Maar ook dat is meestal maar tijdelijk en achteraf krijg je de rebounce.

Niettegenstaande ons maatschappelijk model ons iets anders wil doen geloven laat de natuur niet met zich sollen. Burn-out, depressie en ziekte zijn in de meeste gevallen intelligente signalen dat we tegen de natuurlijke ritmes ingaan. Als we in verbinding staan met onze natuur staan we ook in verbinding met ons unieke ritme en ervaren we dat als een heel natuurlijk gegeven. 

 Maar voor de meesten onder ons is dat een leerproces van vallen en opstaan.2017 was heftig. Het was een intens ritmisch gebeuren met vele nieuwe informatiegolven. Hoe meer onze trilling afgestemd geraakt op de trilling van het universum hoe makkelijker ons systeem zich aanpast aan de nieuwe frequenties.

Het fysieke lichaam kan wel wat sputteren, ons hoofd kan verward zijn en ons hart soms angstig. Het is meestal de uiting van een aanpassingsfase in ons hele zijn en gelukkig tijdelijk want die informatiegolven zijn niet iets negatiefs, integendeel. 

Afgestemd op de steeds hogere trilling van onze natuur, staan we veel meer in verbinding met onze intuïtie die ons leidt naar de juiste mensen, inzichten en situaties.
In verbinding met de intelligentie van ons hart staan we ook in verbinding met onze compassie, met vergeving, met ons levensdoel. We voelen en weten dat ons leven zich niet rechtlijnig beweegt maar eerder spiraalsgewijs. Zo heb ik ook geleerd dat mijn praktijk zijn ritmes heeft.

Tien jaar terug was ik nog meer afgestemd op hoe het maatschappelijk 'hoorde' te zijn en in rustiger periodes ging ik steevast in 'stresstijd' en popten allerlei doem gedachten in mijn hoofd. Intussen heb ik geleerd dat die golven heel natuurlijk en nuttig zijn. Ze geven mij de ruimte zodat mijn passie mijn passie blijft en mijn energie op peil blijft. Ze geven mij de ruimte om nieuwe inspiraties te laten geboren worden in concrete ideeën en vormen.

Afgestemd op de hogere trilling schakelen we eenvoudigweg over van leven in 'stresstijd' naar leven in 'synchroniciteit' en laten we het 'toeval' vòòr ons werken. Alles heeft een ritme.


Ik wens jouw alvast jouw unieke ritme toe in 2018!