en-‘Wat moet ik nu doen?’

28/09/2018

Hoe vaak stellen we die vraag niet, 'Wat moet ik nu doen?'

Zo ook ik, een tijd geleden in een ondergrondse parkeergarage. Hij deed het niet meer! Mijn auto, waar ik al zolang trots en probleemloos mee rijd gaf er midden op de helling de brui aan!
Daar stond ik dan, op een helling in een ondergrondse garage. Geen internetverbinding en dus geen zoeknetwerk plus een batterij die bijna leeg was.
Nog een geluk dat andere auto's vrij konden uitrijden.

'Wat moet ik nu doen?'

 Ik ben heel even gaan zitten in mijn auto. Vervolgens heb ik mij met mijn ademhaling verbonden, en via mijn ademhaling energetisch verbonden met mijn Hoger Zelf en vervolgens met 'de oplossing' (wat dat ook mocht inhouden). Eén minuutje duurde dat. Pas dan en vanuit die energie heb ik gehandeld. Twee telefoontjes en drie kwartier later was mijn auto getakeld naar een garage 25 km verderop en was ik alweer thuis alsof er niets gebeurd was.

Ja natuurlijk is het maar een autopanne. Maar of het nu om deze, of een veel uitdagender situatie in je leven gaat, het principe van het 'energetisch beginsel' blijft altijd dezelfde.

Het gaat erom je heel bewust te verbinden met dat wat wil stromen in jou, met dat wat zich wil manifesteren via jou. Is dat nu een oplossing voor een probleem, een inzicht of iets fysieks maakt niet uit. Feit is dat dat meestal niet datgene is wat er zich in ons hoofd afspeelt vanuit stress of angst. Dergelijke situaties als die met mijn auto zijn heel goeie om te oefenen. Vanuit de eerste stress waren er vele scenario's die m'n hoofd passeerden. Vanuit mijn verbinding en rust kwam er één heel heldere...en die heb ik gevolgd. Plus heb ik altijd de sterke drang gehad om kennis te toetsen in dagdagelijkse gebeurtenissen. Het verheft kleine dagelijkse beslommeringen tot iets boeiend en magisch. Diepgang en verbondenheid ervaren in alles wat je doet. Het is diezelfde diepgang die zich zal uitbreiden en wortelen ook in de grotere thema's van je leven.

Het oefenen wordt een levenswijze en bewuswording dat wij geen machteloze wezens zijn maar co-creators van ons leven. Mee 'creëren', zelf energie in beweging zetten....Manifesteren. Zo kan je elke morgen in je warme bed even verbinden met dat wat zich wil manifesteren vandaag, in het NU, voelen, en dan pas je dag starten. Die ene kleine andere actie kan je dag totaal anders doen verlopen dan dat je vanuit 'gewoonte' handelt. Door te oefenen zet je jouw kanalen open en sta je steeds meer in verbinding met de Kracht van jouw grotere natuur, jouw Ziel. Je staat steeds meer zelf aan het stuur van jouw leven en het leven is niet langer een 'ad random' iets wat je overkomt.

Dus lieve mens, in elke situatie waarbij je jezelf afvraagt 'wat moet ik nu doen?' is het dus goed om eerst even stil te staan en je te verbinden met het 'energetisch beginsel' alvorens actie te ondernemen. Verbind je even en adem als het ware de 'oplossing' in van 'wat moet ik nu doen?'. Het is een stap waar we ons te weinig bewust van zijn. Maar eens je ontdekt hoe die 'regelaar van alles' werkt, lijkt het alsof je al die tijd naar Brussel reed via Kortrijk en Antwerpen en nu plots ontdekt dat er ook een rechtstreekse verbinding is. Dan is het geen kwestie meer van geloven dat het kan, maar een innerlijk 'weten'. 

En om even terug te komen op de panne van mijn auto. Het bleek om een verbindingskabel te gaan die het in dat moment opgegeven had. De garagist heeft lang moeten zoeken om het euvel te vinden, maar nu heb ik een mooie nieuwe verbindingskabel. Ook dat blijkt weer een mooie spiegel te zijn van verbindingen in mijn leven die zich ver-nieuwen... Het gebeurde net voor ik naar het 3 daagse seminarie van Steve Rother & The group zou gaan over de '16 Lichtcodes'...
Niets staat op zich! 

(In de workshop 'drie stappen naar self-healing' leren we in stap 3 dat beginsel kennen en toepassen in allerlei gebieden.)